Waar kan ik jou mee helpen?

Samen met mijn paarden geef ik je inzicht in jouw gedrag

Met de paarden gaan we door middel van een activiteit aan de slag. Omdat paarden oordeelloos zijn en geen eigen agenda hebben, creëert dit een veilige omgeving voor jou om jezelf te ontdekken en te experimenteren.

De coachsessies vinden plaats op mijn eigen locatie. Je hebt hier alle privacy.

Klik hier om een videofragment te bekijken hoe een coachsessie met een paard kan verlopen. Dit filmpje is gebruikt als promotiemateriaal voor een kerkenveiling, waar ik een coachsessie beschikbaar stelde voor de veiling. (De video is geplaatst met toestemming van de coachee.)


horizonpaardencoaching-gallery5.jpg

Een coachee aan het woord

Ik was nieuwsgierig naar het fenomeen paardencoaching

Ik maak al gebruik van 'mensen coachen' maar wat zou een paard mij nu kunnen brengen? En ik moet eerlijk zeggen, het leek mij best spannend, zo dicht bij zo'n groot dier. Eén paard kwam direct op mij af, dit werd dan ook mijn coach.
 
Ik kreeg de opdracht om samen met het paard een rondje door de bak te lopen, gewoon naast het paard aan een touw naast je. Ik dacht meteen: "oh dan loop ik mooi een rondje door de bak", maar hier dacht mijn paard anders over. Bij de eerste bocht bleef hij staan en was niet meer vooruit te branden. En geloof mij, ik trok aan dat touw maar was geen beweging in te krijgen.
 
Na een aantal keer proberen, toch maar weer terug naar Francisca die aan het begin van de bak stond te wachten. Ze vroeg me waarom ik dacht dat het paard niet verder liep. Ik vertelde haar mijn gedachten en ze gaf me een nieuwe opdracht, zonder ook maar een oordeel te hangen aan hetgeen ik gezegd had. Zo kwamen we stap voor stap een laagje dieper (alsof je over een ui praat, werd er steeds een laagje afgepeld).

uitleg2.jpg

Oog in oog met mijn paard

Op een gegeven moment stond ik letterlijk oog in oog met mijn paard. Het paard nam de rol van het conflict aan waar ikzelf zo graag voor uit de weg ga. Francisca vroeg me wat ik nu het liefst wilde doen. Nou, heel hard weglopen! Dit deed ik, maar het paard ging weer recht voor mij staan; het conflict was er nog steeds. Dan toch maar op het paard (conflict) af gelopen, heel rustig, en ik aaide hem over zijn neus. Goh, dat is eigenlijk helemaal niet zo spannend, wel fijn eigenlijk....
 
Wat een paardencoachsessie mij heeft gebracht is dat het mij veel meer echte gevoelens bracht dan dat je hetzelfde met alleen een persoon bespreekt. Het conflict staat er echt, je praat er niet alleen over, ik kreeg het écht warm en mijn hart ging écht sneller kloppen. Dit maakt dat je een veel diepere snaar raakt over eenzelfde onderwerp.
 
Francisca is een fijne begeleider van het proces, ze geeft ruimte om je eigen gedachten te vormen en stelt zich zonder oordeel op.